De nieuwe hond

kinderen met huisdierenDe nieuwehond.be is een hondenmagazine voor hondenliefhebbers, door hondenliefhebbers. Door jarenlange ervaring met honden delen we hier graag tips over het verzorgen en het trainen van je hond(en) via deze website. We doen ons best om jou en je hond op deze manier zo goed mogelijk te helpen!

Een nieuwe hond brengt vriendschap en ambiance in huis. Toch vraagt een nieuwe hond de aangepaste opvoeding. Bij een verkeerde keuze van een puppy, of wanneer het niet klikt tussen een nieuwe hond en de eigenaar zal de perfecte wereld snel een hel worden. Dat is ook de reden dat veel onderzoek nodig is bij het aanschaffen van een nieuwe puppy of adoptiehond.

De tips die we met je delen zijn tips die we zelf geleerd hebben tijdens trainingen of bijvoorbeeld bij een bezoekje bij de dierenarts. Die vullen we daarnaast graag aan met enkele tips die we zelf ontdekt hebben. We hopen dat je er veel aan zult hebben!

Heb je nog geen hond, maar zou je er wel graag eentje willen? Dan zijn er een aantal dingen waar je goed over na moet denken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Welke ras past het best bij mij? Je vindt alles over de vele verschillende hondenrassen met foto op deze site.
  • Ben je regelmatig thuis? Een hond heeft veel aandacht en liefde nodig. Een gezin waarin doordeweeks overdag nooit iemand thuis heeft is wellicht niet de ideale plek voor een hond. Daarnaast moet een hond meerdere keren per dag uitgelaten worden, of het zonnetje nu schijnt of de regen met bakken uit de lucht komt.
  • Wil je een puppy of ga je naar het asiel? Denk eraan dat een pup erg veel tijd en training nodig heeft. Een wekelijkse puppytraining is hierbij eerder de regel dan een uitzondering. Misschien zit jouw nieuwe grote vriend wel in het asiel weg te kwijnen, ga eerst een kijken!
  • Let op met fokkers! Zorg dat je de fokker altijd goed onderzoekt voor je een hond koopt. Is hij of zij bijvoorbeeld aangesloten bij een rasvereniging? Niet elke fokker is even verantwoordelijk.
  • Stel ook de vraag “hoeveel kost een hond“. De hoeveelheid hiervan hangt af van onder andere het ras en erfelijke eigenschappen. Als je echter nu al de eindjes aan elkaar moet knopen, is het wellicht niet verstandig ook nog een hond te nemen.

Dus als je besluit een hond in huis te nemen is het nuttig een paar dingen over het ras te weten. Er zijn bijna 350 hondenrassen erkend door de FCI (de wereldorganisatie voor stamboomhonden). Alle hondenrassen met foto en beschrijving kan je raadplegen via onze rubriek “hondenrassen

Om en voor je hond

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe hond zal dit heel wat tijd kosten om de juiste keuze te maken bij het kiezen van het ras dat bij jou past. Huisdieren maken deel uit van het gezin en dat is nu net ook zo met een nieuwe hond.

Een nieuwe hond kiezen vraagt heel wat opzoekwerk. Niet alle honden zijn gelijk, er bestaan meer dan 350 hondenrassen. Alle hondenrassen hebben allemaal een eigen karakter en verzorging nodig. Daarnaast vraagt een nieuwe hond in huis heel wat aandacht en een correcte opvoeding.

Een nieuwe puppy vraagt net zoveel aandacht als kinderen bij hun ouders. Via de nieuwe hond kan je alles over puppy’s lezen en kom je veel te weten over de opvoeding van honden, het trainen van honden, een eerste puppycurcus met spelletjes voor puppy’s en volwassen honden. Omgaan met jonge honden, wandelroutes, op vakantie met honden, hondenvoeding, wat mogen honden niet eten en tot slot informatie over alle hondenrassen die accuraat is bij het zoeken naar een nieuwe puppy.

hondenrassen zoekerHondenrassen zoeker

Met de hondenrassen zoeker komt u eenvoudig te weten welke hondenrassen aan uw voorkeur zal voldoen. Doe de test en kies uit meer dan 350 hondenrassen. Grote of kleine hondenrassen, het maakt niet uit, de hondenrassen-checker geeft een indicatie van welk hondenras bij u past. Misschien wist je zelfs niet dat de Zuid-Afrikaanse  Boerboel bij jou paste.


nieuwe hond trainen

Trainen van je hond.

Als u meer wilt weten over hoe u uw trouwe viervoeter in vorm krijgt, bladert u door onze artikelen met nuttige informatie voor het trainen van je hond , verschillende  hondensporten zoals agility, flyball, of joggen met je hond. Sporten is niet alleen goed voor je huisdier, het is tevens goed voor de gezondheid van de hondeneigenaar.


Nuttige adressen

Nuttige en interessante adressen.

Via deze weg kom je ook in contact met hondenfokkers uit België en Nederland, trimsalons, dierenartsen, hondengedragstherapeuten en crematoriums voor huisdieren. Wij helpen je ook zoeken naar het beste hondenspeelgoed en geven je advies welke de beste slaapmanden zijn voor je kleine deugniet. Alles voor honden, zoals hondenmanden, leibanden, hondenregenjasjes kan je vinden in de webshop van Bopets.eu


anders omgaan met je hond

Anders omgaan met je hond.

Hoe we omgaan met viervoeters is van groot belang, een goede band opbouwen met je puppy heeft tijd nodig. Dikwijls verloopt het niet zoals het hoort. Daarom kunnen deze artikelen je helpen om tot een perfecte oplossing te komen. Hoe mijn pup zindelijk maken en mijn puppy eet poep zijn onderwerpen waar een hondeneigenaar moeilijk vragen over stelt aan vreemden.

Ook lichaamstaal is heel belangrijk, afleren van blaffen, bang voor vuurwerk, affectie en liefhebben enz. komt allemaal aan bod.

Onze artikelen zijn met veel zorg geschreven door mensen die gedreven zijn met het welzijn van alle huisdieren. Bij twijfel gaan we steeds ten rade bij verschillende specialisten om zo onze artikelen zo goed mogelijk samen te stellen.

Deze website is niet bedoeld om professioneel consult, diagnose of behandeling door een erkende dierenarts te vervangen. Als u veterinair advies nodig heeft, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts. Informatie op deze site is uitsluitend van algemene aard. Negeer geen veterinair advies en stel de behandeling niet uit als gevolg van toegang tot informatie op deze site.